注册 登录  
 加关注
查看详情
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

★薯条☆的栖息地

一个让你和我的心灵都可停泊的港湾……

 
 
 

日志

 
 
关于我

Hi!欢迎来到我★薯条☆的博客,感谢你的到来,同时希望你多多支持!来到这,希望大家能多多留言……

八年了,我们终于再见  

2010-07-19 12:46:20|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

       一眨眼就八年,真系好快……霖翻起毕业那一天,原来我们竟然冇咩太多特别嘎事,或者当时仲系太细太纯了挂,居然冇果种要紧密联系嘎意识……真系估唔到,八年后,我竟然有同一个梦想,就是大家一定要再坐埋一齐聚会!

       哩次都真系我们八年后嘎第一次见面咯,好兴奋呢!我地发动左终极人肉搜人系统,好唔容易先稳翻三十几人加到我们新建Q群里,感觉到有D千里寻亲甘……起琴日嘎聚会,虽然净系黎左11人,不过气氛都仲可以的咯,点广都系第一次嘛……我觉得嘎系,只要有左第一次聚会,就肯定会有二三四五六……次!六年嘎同窗之情,岂能因为八年的分离而变得虚无缥缈!?冇可能!

      套用老二嘎一句话,其实大家嘎样都冇乜太大变化啦,只要看内左,就会稳翻原来果种亲切……

      先黎逛逛女生吧!

      班长康怡咯,都仲系果个样,仲系有DD肥,婴儿肥咯!呵呵,佛祖保佑,班长睇到咩劈我咯!

      淑娴就一直都冇乜点变啦,不过以家就变成左咪霸啦!唱歌好好听!

      叶心怡都系冇乜点变,就系变靓左!另外就系二号女生咪霸……

      谢琳就真系变左好多咯,感觉 应该要点广呢……就一句,靓左!

      尹艺就仲系甘腼腆咯,一直都系好安静地坐住,呵呵,想当初我地仲系同桌咯,真的有D静,下次要活跃D咯!

      跟住就系男生啦!

      波仔就唔使广啦,熟到都唔知点形容咯,唔使多广永远的兄弟啦!

       李华智其实就外边冇乜点变,不过……点解依家好似腼腆左甘多嘎!?同以前果个李华智相差好大咯!点解啊?琴日一班人差点就批斗佢咯,总结出黎佢就系我地班以前嘎小霸王咯……

       刘岳生,真系唔好意思,仲系稳唔到你果个“生”咯,应该系我唔识点打咯……佢咧,就得大只左,而且又靓仔左咯!笑起黎仲系甘搞野!!

       邱均啊,花名抽筋……我同佢就好有缘咯,时不时就撞到,仲会学车考试都会撞埋一齐考,就系有缘……

       张雨成呢,一直都觉得系才子咯,呵呵,依家都系干啦……

       深圳市水库小学96届一班第一次同学聚会结束!甘代表咩呢?就系第二次即将到黎咯……27号,期待中……

  评论这张
 
阅读(14)| 评论(3)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2018